Way out West – Göteborgs höjdpunkt

Sveriges sommarmånader erbjuder en rad olika aktiviteter och evenemang. Varje år anordnas till exempel flera olika festivaler runtom i landet. Vare sig du bor i norra, mellersta eller södra Sverige finns det festivaler i din omgivning – små eller stora. En av Sveriges absolut största musikfestivaler är Way out West. Här har såväl giganter inom musikvärlden som nykomlingar spelat.

Om festivalen Way out West

Way out West är en musikfestival som anordnas i augusti varje år. Festivalen har funnits sedan 2007. Den äger rum i Slottsskogen i centrala Göteborg och håller på i tre dagar. Till skillnad från exempelvis Bråvalla är inte Way out West en övernattningsfestival, så boende får du fixa på annat sätt. Festivalområdet har under åren haft 3-4 scener. Förutom det erbjuds flera andra saker i samband med festivalen, så som försäljning av merchandise, filmvisningar, scener för poesi och mindre konstutställningar. Här finns helt enkelt något för alla! På festivalen kan du köpa mat från alla världens olika hörn. Fokus har alltid varit vegetarisk och vegansk mat, och sedan en tid tillbaka har festivalen till och med varit helvegetarisk.

Stay out West

Som ett komplement till festivalområdets scener och akter anordnas Stay out West för alla som är 18 år och uppåt. Stay out West håller till i olika lokaler och klubbar runtom i staden under kvälls- och nattid när festivalområdet har stängt. Ställen som Nefertiti, Pustervik och Bananpiren har alla huserat artister och band under Stay out West. Där spelar mindre band och artister.

Festivalkoncept, band och artister

De flesta festivaler väljer att rikta in sig på en eller några musikgenrer. Way out West har dock sedan starten varit en av de festivaler som har ett bredare utbud av akter. Här kan du se allt ifrån gamla hiphop-akter och nya r’n’b-stjärnor till hyllade indieband och elektroniska akter. Under år som Way out West har arrangerats har flera riktigt stora band och artister spelat där, till exempel Kanye West (två gånger), Neil Young, Morrissey, Prince och Motörhead. Många svenska band och artister har såklart också spelat på festivalen, så som Broder Daniel, Håkan Hellström, Robyn, Laleh och The Soundtrack of Our Lives.Med sitt breda musikutbud och många aktiviteter utöver musiken är det inte särskilt konstigt att Way out West har blivit en så populär festival som det är. Om du tycker om blandad musik och ett hippt klientel är festivalen definitivt något för dig!