Summerburst 2017

Summerburst är kanske Sveriges största festival just nu. Den är populär, cool och omtyckt av tusentals! Festivalgenren för Summerburst går under EDM, alltså elektronisk dansmusik. Det är en festival som definieras med glädje och galenskap! Den äger rum under två hela dagar i både Stockholm, på Gärdet, och i Göteborg, på Nya Ullevi.

Bakgrund

Festivalen skapades år 2011 och den ägde rum på Stadion i Stockholm under en hel dag. Trots att det var det första evenemanget någonsin för Summerburst så lyckades de fantastiskt nog få stora artister som David Guetta, Adrian Lux och Avicii att uppträda! De 13 000 människor som snabbt köpte upp evenemangets biljetter bidrog till att det publika intresset för den nystartade festivalen ökade.

2012 var det dags igen och då spred den sig även till Göteborg, samt höll till under två dagar. Både evenemanget i Stockholm och Göteborg sålde slut och bägge hade över 65 000 besökare. Festivalerna fortsatte i Göteborg och Stockholm även vid 2013. Då det totalt var 108 000 besökare i de två städerna sammanlagt, så kröntes Summerburst att bli Sveriges största musikfestival.

Vid 2014 behövde man flytta festivalen i Stockholm från Stadion till gärdet för att ännu fler danssugna fötter skulle kunna njuta av dj-stjärnorna. Under 2014 hade Summerburst sammanlagt haft över 100 000 besökare. Femårsfirandet för Summerburst skedde under 2015. Inte nog med att det var större än någonsin – Summerburst bytte även ägare. De tillhörde numera Live Nation, istället för Stureplansgruppen Live.

Viktig information

Då det finns försäljning utav alkohol på festivalen, så gäller det 18-årsgräns för att få ta del av detta evenemang. Du måste helt enkelt ha fyllt 18 år innan festivalen äger rum för att få delta. På Summerburst officiella hemsida finns det all övrig information du behöver känna till om evenemanget.

2017 – here we go!

Året är 2017 och Summerburst är på allas läppar. Under två dagar, i Göteborg den 2-3 juni och i Stockholm den 9-10 juni, kommer världskända artister att uppträda. Artister som kommer stå på scen är allt ifrån Steve Aoiki, Axwell & Ingrosso till självaste Justin Bieber! Sätt på dig dansskorna och tagga igång – för snart börjar Summerburst 2017!