Snart dags för Melodifestivalen!

Melodifestivalen är redan i full gång. Den första deltävlingen gick av stapeln redan förra veckan. Då gick Ace Wilder direkt till finalen tillsammans med debutanten Nano, som snabbt blev en favorit hos svenska folket! Som bekant så går även två artister vidare till Andra chansen. Från deltävling 1 var det Boris René samt gruppen De Vet Du som gick vidare för att pröva sin tur ytterligare än gång. En av fyra deltävlingar är alltså avklarad och det innebär att vi har tre deltävlingar kvar.

Deltävling 2

I deltävling två gör Roger Pontare comeback. Det är 17 år sedan han vann melodifestivalen med låten ”När vindarna viskar mitt namn”. En annan återkommande, men något yngre stjärna, är Lisa Ajax. Hon slog igenom i tv-programmet Idol 2014 och blev den yngsta vinnaren någonsin. Vid denna deltävling har vi ytterligare en Idol-deltagare med oss, nämligen Mariette. Dessutom ställer Pernilla Wahlgrens son Benjamin Ingrosso upp i denna deltävling. Etzia ställer för första gången någonsin upp i melodifestivalen i år och levererar en låt i dancehall stuk. En annan nykomling är Allyawan. Kanske känner ni igen honom från serien Lyckliga gatan i TV4. I deltävling två är det enbart ett band som ställer upp och det är rockbandet Dismissed som brinner för HBTQ-frågor.

Deltävling 3

Robin Bengtsson som gick direkt till final vid förra årets melodifestival är tillbaka igen och han är inte den enda som ger det en ny chans i den här deltävlingen. Krista Siegfrieds är nämligen också tillbaka i år. Även i denna deltävling finns det en del nykomlingar, exempelvis Jasmina Kara. FO&O som har varit förband till Justin Bieber debuterar också. Vidare har vi Anton Hagman som påbörjade sin musikkarriär via youtube. Ytterligare internetkändisar är Popduon Bella och Filippa. Bella är dessutom den första artisten i melodifestivalen som är född under 2000-talet. Dock hålls medelåldern uppe med hjälp av den levande legenden Owe Thörnqvist, född år 1929.

Deltävling 4

Snackisen i deltävling fyra är att Loreen är tillbaka – för första gången sedan vinsten i Eurovision år 2012. Hon är dock inte det enda välkända ansiktet, utan Wiktoria som hade sitt mello-genombrott förra året är också tillbaka. Även Jon Henrik Fjällgren är tillbaka, i år tillsammans med Aninia. Även Sara Varga gör comeback tillsammans med debutanten Juha Mulari. Givetvis finner vi Idol-deltagare även här, nämligen Axel Schylström samt Alice. Spännande bandet Les Gordons ställer också upp i denna deltävling.