Johan Glans och the World Tour of the World Tour

Johan Glans är en av våra allra största svenska komiker. Han har en lång historia i underhållningsbranschen, han har varit aktiv sedan 1994 och sedan dess har han utmärkt sig både som komiker och som skådespelare. Han har medverkat i flera stora produktioner både inom humorvärlden och inom televisionen och filmer. Dessutom har han utsetts till Årets manliga komiker två gånger.

The World Tour of the World Tour”

Den nya turnén är en uppföljare till hans två tidigare “World Tour of Skåne” och “World Tour of Skandinavien” som han gjorde under 2008 respektive 2013. Och hösten 2016 var det alltså dags för en ny världsturné. De två första turnéerna har hyllats av både kritiker och publik, så förväntningarna på den nya showen var mycket höga. Glans levde upp till allt det som så många hoppades. Showen har gått mycket bra och fortsätter att göra det.

Här bjuds man på riktigt bra stand-up på det gamla klassiska sättet. Det är snabbt och rappt och många skratt är garanterade. Själva upplägget är mycket enkelt och klassiskt, det är helt enkelt Johan Glans. Han är ensam på scen och har enbart ett mikrofonstativ som rekvisita. Han är också mycket lågmält klädd och gör verkligen inga stora gester. I den här showen så är det humorn och skämten som får stå i centrum.

Spelas över hela världen

Ovanstående är kanske inte riktigt helt sant. Men det är faktiskt så att showen spelas både i Sverige och utomlands. Nej det är faktiskt inte heller sant, men showen börjar med en film på Glans där han uppträder på scener runt om i världen. Trots detta hade showen sin premiär i Stockholm. Det är en lång turné och den spelas på olika platser i Sverige under ett helt år. Man kommer att spela mer än 110 föreställningar.