Guns N Roses till Friends Arena

Den 29 juni kommer rockgiganterna Guns N’ Roses till Sverige och Friends Arena. Spelningen är en del av deras kommande turné i sommar där de ska besöka 30 olika stadiums runt om i Europa och Nordamerika, bland annat då Friends Arena. Turnén går under namnet ”Not In This Lifetime Tour”.

Fjolåret var historiskt eftersom det var första gången sedan 1993 som bandet ställde upp med originaluppsättningen. Det här blir alltså första gången bandet spelar i Sverige sedan återföreningen. Under 2016 såldes totalt över 2 miljoner Guns N’ Roses till olika konserter världen över. Precis som vanligt så lär spelningen på Friends Arena bli utsåld och har du ännu inte fixat din biljett bör du så fort som möjligt se över möjligheterna att få tag i en sådan. Det är nämligen hårdvaluta på olika köp- och säljsajter och folk är beredda att betala rejäla överpriser för att få tag i en biljett. 

Om Guns N’ Roses

Guns N’ Roses är ett amerikanskt hårdrocksband med ursprung i Los Angeles. De bildades 1985 och den mest klassiska uppsättningen är Axl Rose på sång, Slash och Izzy Stradlin på gitarr, Duff McKagan på bas och Steven Adler på trummor. 1990 tog man även in en keyboardist vid namn Dizzy Reed. Rose och Reed har varit med hela vägen. Att Slash och McKagan nu återvänt till bandet har verkligen piskat upp intresset för de senaste turnéerna. Idag består bandet även av Steven Ferrer på trummor, Richard Fortus på gitarr och Melinda Reese på keyboard. Bandnamnet kommer från att bandet var en sammanslagning av banden Hollywood Rose (med bland annat Axl Rose) och LA Guns (med bland annat Tracii Guns). Man slog då ihop bandnamnen/efternamnen, vilket skapade Guns N ’Roses. Guns lämnade dock bandet tidigt och ersattes av Slash. Bandet fick sitt genombrott 1987 med albumet Appetite For Destruction och främst låtarna Welcome to the Jungle, Nightrain, Mr. Brownstone och Sweet Child o’ Mine. Bland senare hitlåtar hittar vi t.ex. Patience, Civil War, November Rain och Don’t Cry. Bandet hann släppa fem studioalbum fram till 1993 innan en struligare tid väntade med avhopp och musikstilsförändringar. Nästa album skulle dröja till 2008 och är också det senaste. Guns N’ Roses kan sägas stå för en slags fusion av hårdrock, metal och sleaze. Man var på många sätt banbrytande på sin tid då dansmusik och glam metal dominerade musikscenen. Bandets främsta kännetecken är Axl Roses gälla och starka röst med ett gigantiskt register, tillsammans med Slash karaktäristiska look med krulligt hår, solglasögon och hög hatt.