Event för hela familjen

När man är ledig kan det vara trevligt att göra något tillsammans hela familjen. I vardagen är det mycket som skall skötas och organiseras. Förutom arbete, skolor och fritidsaktiviteter så skall det lagas mat, städas och mycket, mycket mer. Detta innebär att det inte är särskilt ofta som hela familjen kan umgås tillsammans. Därför kan det vara en bra idé att planera in något riktigt speciellt på en tid då alla i familjen är lediga. Här följer därför lite förslag på event som passar både för vuxna och barn- så att man kan ha roligt och trevligt tillsammans.

Gå på cirkus – en klassiker

Att gå på cirkus är ju ett nöje som funnits med oss väldigt länge och något som alltid kommer att fortsätta vara skojigt. Detta gäller naturligtvis för både barn och vuxna som med fördel kan ta del av och njuta av showen – även om det sker på olika plan. Så plocka fram popcornen och sockervadden och bered er på en förtrollande upplevelse. Under vår och försommar turnerar Cirkus Maximus runt om i landet. Håll ögonen öppna på när den kommer till just er stad!

En magisk föreställning

Något som också brukar uppskattas av hela familjen är magi. Att tillsammans titta på en trollerishow med massor av roliga, spännande och ibland lite läskiga trick är alltid en riktig höjdare. Ett tips är att skaffa biljetter till Joe Laberos show när han kommer till Sverige under 2017 för att fira 30 år som magiker.

Gå på teater

Att gå på teater är också något man kan göra. Under hela året spelas det en rad olika teateruppsättningar för hela familjen. Dessa föreställningar ges runt om i hela landet så alla familjer kan ta del av dem oavsett var man bor. Några föreställningar som spelas och som alla kan ta del av är till exempel Djungelboken, Pippi Långstrump, Bamse, Trollkarlen från Oz och Snövit – the musical.

Läskigt och spännande i Gamla stan

För de modiga kan man ta med familjen och gå på en spökvandring runt om Gamla stan i Stockholm. Under en timme får man ta del av både sanna historier och skrönor om människor som bott här och händelser som utspelat sig på olika platser i stadsdelen. Vandringen passar både vuxna och barn även om man kanske inte skall ta med de allra minsta. Man skall trots allt gå en bra bit och får höra en hel del ruskigheter.