Champions of Rock

Hösten 2017 ger sig Peter Johansson ut på en Sverigeturné där han ska hylla Queen. Med sig på resan har han Jenna Lee-James och Ola Salo. Med denna super-trio kan det inte bli annat än en lyckad kväll, speciellt när det hela bygger på Queens musik. Det brittiska rockbandet Queens storslagna låtar så som ”Bohemian Rhapsody”, ”The show must go on” och” We will rock you” kommer kunna avnjutas under showen.

Artisterna som ska hylla Queen

Peter Johansson är en riktig Queen-älskare som tidigare har gjort det mesta. Han är rocksångare, gitarrist och musikalartist. Han är känd från sina roller i ”Rock of Ages”, ”Jersey Boys”, ”We will rock you” och ”Jesus Christ Superstar”. I den sistnämnda jobbade han tillsammans med Ola Salo och föreställningen sågs av över 100 000 personer på turnén 2014. Ola Salo är inte bara känd för sin roll som Jesus utan även som frontfigur i The Ark som la ner 2011 efter 20 år tillsammans. Nu satsar Ola Salo på en solokarriär. Den tredje personen på turnén är ingen mindre än Jenna Lee-James som är en lysande musikalartist och sångerska. Hon har spelat i bland annat “We will rock you”, “20th Century Boy” och “Street of Dreams – The Coronation Street years”. Tillsammans ska de hylla Queen på sin resa genom Sverige.

Bandet Queen

Queen startades i London år 1970 av gitarristen Brian May, sångaren Freddie Mercury och trummisen Roger Taylor. Året efter blev basisten John Deacon en del av bandet. Genombrottet kom 1974 med albumet ”Sheer Heart Attack”, men det internationella genombrottet kom med albumet ”A night at the Opera”. Bandet har blivit ett av Storbritanniens mest framgångsrika och inflytelserika band. Idag är Brian May och Roger Taylor de enda originalmedlemmarna i bandet och de fortsätter turnera runt med gästartister. Queen är ett band som aldrig går ur tiden och hyllningarna haglar över bandet.

Rikstäckande turné

Turnén för Champions of Rock börjar lördagen den 7 oktober i Norrköping i Himmelstalundshallen för att sedan ta sig genom Sverige med stop i Löfbergs Arena i Karlstad, ABB Arena Syd i Västerås, Skellefteå Kraft Arena i Skellefteå, Fjällräven Center i Örnsköldsvik, Helsingborg Arena i Helsingborg, Ericsson Globe i Stockholm, ABB Arena i Karlskrona, Saab Arena i Linköping, VIDA Arena i Växjö, Scandinavium i Göteborg för att avslutas i Malmö i Malmö Arena lördagen den 18 november. Helt enkelt finns det många chanser att avnjuta denna hyllning till bandet Queen.